European minds blir ännu mer internationella

Kunskap och erfarenhet som ger tillväxt i era utvecklingsprojekt.

PRESSMEDDELANDE
Skellefteå 7 mars 2014

European Minds har gått in som delägare i det anrika tyska konsultföretaget ABUplus. Det innebär att de tar ytterligare ett steg ut på den internationella konsultmarknaden.

– ABUplus är specialiserade på att bygga upp yrkesutbildningar och nyligen fick vi nya uppdrag inom detta område i Tadzjikistan och Marocko, säger European Minds VD Lars Lindblom, vars mål är att ABUplus ska omsätta 100 miljoner kronor inom fem år.

ABUplus, som har sin bas i Berlin, spelade en mycket viktig roll när den ryska armén lämnade öststaterna efter Berlinmurens fall.

– De byggde då upp yrkesutbildningar i det forna Sovjetunionen för de före detta soldaterna. Afrika och Sydamerika har också varit viktiga marknader för ABUplus, berättar Lars Lindblom, som sitter
i ABUplus styrelse och som främst arbetar med utveckling av företagets säljprocess.

När Världsbanken väljer att finansiera vuxenutbildningar runt om i världen är ABUplus en viktig partner.

– Det är också en ny tydlig trend att när biståndsorganisationer i Europa satsar på projekt vill de ha professionella aktörer som de kan beställa resultat från.

Ett enormt nätverk

Förutom European Minds ingår även det italienska företaget CSCS och en stiftelse som är knuten till det baskiska institutet Tknika i den nya ägargruppen.

– CSCS har vi samarbetet med sedan 1990-talet kring transnationella projekt och Tknika är den baskiska regionens organisation för att stimulera entreprenörskap. Tillsammans med de kunniga tyska
medarbetarna i ABUplus sitter vi på ett enormt nätverk och har stor kunskap när det gäller att bygga upp yrkesutbildning, avslutar Lars Lindblom.

Mer information: Lars Lindblom, VD, European Minds, lars@europeanminds.com,

070-655 28 75

www.abuplus.com