European Minds säljer verksamheten för spelutveckling

Kunskap och erfarenhet som ger tillväxt i era utvecklingsprojekt.

European Minds säljer sin verksamhet för spelklusterutveckling till Goodbye Kansas Game Invest. Verksamheten berör idag 5 anställda i Skellefteå. Genom förvärvet etablerar Goodbye Kansas verksamhet i Skellefteå med målet att utveckla och växa i norra Sverige.

European Minds har under de senaste fyra åren arbetat med att etablera norra Sveriges spelindustrikluster – Arctic Game Lab. Arbetet har varit mycket framgångsrikt. Labbet består idag av Boden, Piteå, Luleå Skellefteå och Umeå. Totalt arbetar mer än 160 personer i ett trettiotal spelutvecklande bolag.

Det har varit en fantastisk resa att etablera spelklustret”: säger Lars Lindblom, VD European Minds och fortsätter. ”Vi har fått bygga ett otroligt engagerat och professionellt team för detta. Vår stora erfarenhet av regionalt och lokalt utvecklingsarbete i Norr- och Västerbotten har, kombinerat med spelindustrins engagemang och tillväxt, varit ett bra recept på framgång. Nu är det dags för nästa utvecklingssteg där kraven på leveransförmåga skärps ytterligare. I detta läge är det bättre för kunder och personal att Goodbye Kansas tar över. De har kapacitet att både bredda och fördjupa de tjänster som vi levererar.”

─ Spelindustrin har vuxit snabbt senaste åren och vi är väldigt glada att välkomna Goodbye Kansas till Skellefteå. Här finns nära samarbete mellan spelföretagen, med universitetet, med inkubatorer samt en kommun som ser spelbranschen som en strategisk och långsiktig satsning för att vara attraktiv för unga välutbildade personer, säger Bengt Ivansson, Näringslivschef på Skellefteå kommun.

Goodbye Kansas koncernchef och grundare Peter Levin inledde ett nära samarbete med Arctic Game Lab 2016, som nu övertas av Goodbye Kansas Game Invest.

Jag är väldigt glad över att få ta vid och fortsätta utveckla Arctic Game Lab. Det är en av de mest spännande satsningarna i Sverige inom spelbranschen, med en unik kombination av utbildningar, inkubatorer, forskning och utveckling samlat under ett paraply. Att vara med och säkra förutsättningarna för framgångsrik tillväxt för spel-branschen genom vår kompetens och erfarenhet tillsammans med finansierings-kapacitet är en strategiskt viktig satsning för oss. Vi vill vara en instrumentell partner för att få fler start-ups inom branschen, säger Per-Arne Lundberg, VD på Goodbye Kansas Game Invest.

European Minds gör i samband med försäljningen förändringar i ledningen då Tommie Helgée tar över som VD då nuvarande VD Lars Lindblom kommer att arbeta som platschef för Goodbye Kansas i norra Sverige. Övriga delar av European Minds verksamhet kommer inte att påverkas av affären.

”Genom affären kan vi fokusera helt på vår kärnverksamhet som processtöd för lokal och regional utveckling och internationalisering där vi har stor potential att fortsätta utvecklas.” säger European Minds styrelseordförande, Göran Sjöberg

För mer information

Lars Lindblom, VD European Minds. 070-655 28 75 lars@europeanminds.com